Admin Admin
Antall Innlegg : 2984 Join date : 18.05.2019
| Tema: Masimo Gramelini Fre Mai 31, 2019 12:31 pm | |
| Masimo Gramelini-Lepo sanjaj Kratak odmor podari mami, Gospode. Onda je probudi, skuvaj joj kafu i odmah je vrati ovamo. Ona je moja mama, razumeš? Ili nju vrati dole ili mene odvedi gore. Biraj. Ali požuri. Ovako ćemo: ja ću sada da zažmurim, a kad otvorim oči, ti odluči. Amin. Masimo ima devet godina i jednog snežnog božićnog jutra izgubio je majku. Samo što on to još ne zna. On misli da je mama otišla u kupovinu. U njegovo detinjstvo uvlači se tišina obavijena utešnom laži, smenjuju se bes i nada, mržnja i nemoć. Masimo je, bez oslonca i ohrabrenja, naučio da kroz život korača na prstima, u strahu od sveta i ljudi, okrnjen patnjom koju izaziva saznanje da više nije voljen, a mama je postala njegov „anđeo bez mane i straha”. Sve do jednog potresnog otkrića. Ovu dirljivu priču o bolu, izdaji, izneverenim očekivanjima i strahu od napuštanja pisac je posvetio svima koji su u životu izgubili nešto ili nekoga. Roman Lepo sanjaj objavljen je u jedanaest zemalja, a u Italiji je doživeo trinaest izdanja. https://mega.nz/#!h2Qg1SSS!puZm1FkcxnS5nLOOpZdLlBjk2Gdrp6SjBZAn7Tbm6c0 | |
|